Taaltip – Lees voor in je thuistaal

Je kind leert gemakkelijker een tweede taal als het zijn eerste taal goed kent. Een kind kan prima meer dan één taal tegelijk leren. Sterker nog, als een kind in de thuistaal eenmaal woorden heeft geleerd dan leert het op school véél sneller de woorden van de andere taal; het concept is namelijk al bekend. Het gaat echter niet helemaal vanzelf.

Houd het gebruik van de thuistaal zo leuk mogelijk en spreek zelf zoveel mogelijk in de thuistaal. Neem bijvoorbeeld eens wat extra tijd voor voorlezen in deze lange vakantie. Thuis voorlezen is een enorme stimulans voor de taalontwikkeling van uw kind. Het is heel goed voor de woordenschatontwikkeling en ook nog eens erg bevorderlijk voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van kinderen.  
#marloeseducation#nederlandseles#nederlandseschool#nederlandsebasisschool#nederlandsevoorschool#voorschool#nederlandsonderwijsinhetbuitenland#nederlandsonderwijs#dutchclasses#dutchprimaryschool#dutchpreschool#thuiswerkopmaat #TOM #Nederlandersinhetbuitenland #onlineles #onlinenederlandseles #nederlandsleren #onlinenederlandsleren

Leave a Reply