Nationale Voorleesdagen 2020

Afbeeldingsresultaat voor moppereend"

Eind januari waren in Nederland de Nationale Voorleesdagen 2020. Deze startte met Het Nationale Voorleesontbijt op 22 januari 2020. In heel Nederland werd er op scholen en in bibliotheken (door bekende mensen) voorgelezen uit het boek ‘Moppereend’. ‘Moppereend’ is door een comité van Nederlandse jeugdbibliotecarissen verkozen tot prentenboek van het jaar 2020.

In verband met de Voorleesdagen heb ik de opzet het Thuiswerk Op Maat wat aangepast en is het deze keer gebaseerd op een boek. De kinderen oefenen met voorspellen, luisteren, verhaalbegrip, taalgeheugen en woordenschat. Allemaal rondom het boek ‘Moppereend’ van Joyce Dunbar en Petr Horacek. 

Heb jij het boek ook al gelezen?
#marloeseducation#nederlandseles#nederlandseschool#nederlandsebasisschool#nederlandsevoorschool#voorschool#nederlandsonderwijsinhetbuitenland#nederlandsonderwijs#dutchclasses#dutchprimaryschool#dutchpreschool#thuiswerkopmaat #TOM #Nederlandersinhetbuitenland #onlineles #onlinenederlandseles #nederlandsleren #onlinenederlandsleren

Leave a Reply