Taalontwikkeling 1 – 2,5 jaar

Een dreumes maakt steeds meer verschillende klanken en start met het maken van zijn eerste woordjes. Rond de leeftijd van 1 jaar zegt een kind gemiddeld zijn eerste woordje. Daarna leert het kind steeds meer en steeds sneller allerlei woorden gebruiken.

Gemiddeld gebruikt een kind van 18 maanden vijftig woorden. Een kind van twee jaar gebruikt gemiddeld 200 woorden. Het kind gaat ook meer gebruik maken van voorzetsels en werkwoorden. Zo zullen de eerste zinnetjes gaan ontstaan.

meer lezen?: https://www.oudersvannu.nl/peuter/ontwikkeling/woordenschat/
#marloeseducation#nederlandseles#nederlandseschool#nederlandsebasisschool#nederlandsevoorschool#voorschool#nederlandsonderwijsinhetbuitenland#nederlandsonderwijs#dutchclasses#dutchprimaryschool#dutchpreschool#thuiswerkopmaat #TOM #Nederlandersinhetbuitenland #onlineles #onlinenederlandseles #nederlandsleren #onlinenederlandsleren

Leave a Reply