Thuiswerk Op Maat – Kerst 2

Wat ga jij doen deze kerst?

De kinderen die deelnemen aan Thuiswerk Op Maat om (beter) Nederlands te leren werken aan hun taalontwikkeling met het thema Kerst. De oudsten werken aan hun woordenschat en leren onderandere de volgende woorden: (kerst)bal, (kerst)krans, kaars, (kerst)boom, (kerst)klok, piek, engel, lichtjes, slinger. Daarnaast Hakken en Plakken ze kerst-woorden in letters en klankgroepen, zeggen ze korte zinnen na en proberen ze een letter in een woord te herkennen. Door middel van de coöperatieve leerstrategie Stijgen-Dalen oefenen ze met reactiewoorden.

Benieuwd wat de jongsten deze maand leren? Lees dan mijn vorige post!

Meer weten? Neem dan vrijblijvend contact op: info@marloeseducation.com

*****

What are you doing this Christmas?

The children who participate in Dutch Homework Support to learn Dutch work on their language development with a Christmas theme this month. The elder children work on their vocabulary and learn the following words: (kerst)bal, (kerst)krans, kaars, (kerst)boom, (kerst)klok, piek, engel, lichtjes, slinger. They also ‘Hakken en Plakken’ Christmas words into letters and sound groups, repeat short sentences and try to recognize a letter in a word. They practice reaction words through the Active Learning Strategy ‘Stijgen-Dalen’ (Ascending-Descending).

Curious what the youngest children learn this month? Then read my previous post!

Want to know more? Please get in touch: info@marloeseducation.com
#marloeseducation#nederlandseles#nederlandseschool#nederlandsebasisschool#nederlandsevoorschool#voorschool#nederlandsonderwijsinhetbuitenland#nederlandsonderwijs#dutchclasses#dutchprimaryschool#dutchpreschool#thuiswerkopmaat #TOM #Nederlandersinhetbuitenland #onlineles #onlinenederlandseles #nederlandsleren #onlinenederlandsleren

Leave a Reply