Herfst

De herfst is alweer volop zichtbaar. Het regent meer, de blaadjes vallen van de bomen, het wordt kouder en het is vroeger donker.

Wat doe jij het liefst in de herfst?

De kinderen die deelnemen aan Thuiswerk Op Maat maken deze maand met hun ouders thuis een Herfsttafel.

Door het maken van een herfsttafel haal je het seizoen letterlijk in huis. Je kind krijgt zo een beeld bij de herfst waardoor het een stuk minder abstract wordt. Daarnaast leert hij er ook een heleboel van, want hij ziet zowel buiten als binnen wat er allemaal bij de herfst hoort. Het geeft ze de gelegenheid het seizoen als het ware van dichtbij te bekijken en te beleven.

De kinderen leggen de materialen van deze herfst-les op de tafel en gaan buiten op zoek naar kastanjes, blaadjes, etc.
#marloeseducation#nederlandseles#nederlandseschool#nederlandsebasisschool#nederlandsevoorschool#voorschool#nederlandsonderwijsinhetbuitenland#nederlandsonderwijs#dutchclasses#dutchprimaryschool#dutchpreschool#thuiswerkopmaat #TOM #Nederlandersinhetbuitenland #onlineles #onlinenederlandseles #nederlandsleren #onlinenederlandsleren

 

Leave a Reply