Taaltips

Lees voor in de thuistaal

Een kind leert een tweede taal gemakkelijker als het zijn eerste taal goed kent. Ook al kan het soms moeilijk zijn, stop zelf niet met het spreken van de moedertaal. De omgevingstaal kan makkelijker of stoerder voelen voor een kind waardoor ze geen zin meer hebben thuis in de moedertaal te spreken.

Om je kind te blijven stimuleren is het dus belangrijk het leren van de taal zo leuk mogelijk te houden. Dan komt de motivatie vaak vanzelf weer terug.

En wist je dat kinderen vaak na de puberteit hun thuistaal willen leren spreken. Ze ontdekken dan dat die taal bij hen hoort en belangrijk is voor hun identiteit. 

Thuis voorlezen is een enorme stimulans voor de taalontwikkeling. Het vergroot de woordenschat en is daarnaast belangrijk voor de sociaal-emotionele ontwikkeling van je kind. 
#marloeseducation#nederlandseles#nederlandseschool#nederlandsebasisschool#nederlandsevoorschool#voorschool#nederlandsonderwijsinhetbuitenland#nederlandsonderwijs#dutchclasses#dutchprimaryschool#dutchpreschool#thuiswerkopmaat #TOM #Nederlandersinhetbuitenland #onlineles #onlinenederlandseles #nederlandsleren #onlinenederlandsleren

Leave a Reply