Spraakontwikkeling bij kleuters

Kinderen vanaf 4 jaar spreken al behoorlijk duidelijk. Het meeste van wat je kleuter vertelt is goed te verstaan. De letters ‘R’ en ‘S’ kunnen ivm de nog te ontwikkelen mondmotoriek nog moeilijk zijn. Dit wordt rond 5/6 jaar beter. 

Als je kind naar groep 1 gaat breidt hij zijn woordenschat nog flink uit. Een kleuter gaat nu ook lidwoorden en voeg woorden gebruiken.

De zinnen die een kleuter maakt zijn slechts enkel nog met een foutje. Het volgende kan voor een kleuter nog moeilijk zijn:

  • meervoudsvormen (zwembad – zwembatten).
  • werkwoordsvormen (ik loopte).
  • verschil tussen hem – haar en hij – zij.
  • zinsvolgorde van een vraag.

 

 

Meer over spraakontwikkeling bij peuters en kleuters?: https://www.oudersvannu.nl/peuter/ontwikkeling/spraakontwikkeling/
#marloeseducation#edinburgh#nederlandseles#nederlandseschooledinburgh#nederlandseschool#nederlandsebasisschool#nederlandsebasisschooledinburgh#nederlandsevoorschool#nederlandsevoorschooledinburgh#voorschool#nederlandselesedinburgh#nederlandsonderwijsinhetbuitenland#nederlandsonderwijs#nederlandersinschotland#dutchclasses#dutchclassesedinburgh#dutchprimaryschool#dutchprimaryschooledinburgh#dutchpreschool#dutchpreschooledinburgh#dutchschooledinburgh

Leave a Reply