Voorlezen vergroot de woordenschat

Voorlezen is niet alleen gezellig, het is ook nog eens fantastisch voor de taalontwikkeling van je kind.

Volgens recent onderzoek* hebben jonge kinderen aan wie dagelijks vijf boekjes worden voorgelezen rond de basisschool leeftijd bijna anderhalf miljoen (!) woorden meer gehoord dan kinderen aan wie nooit voorgelezen wordt.
Maar ook bij het voorlezen van één boek per dag zijn de verschillen al heel groot. Bij het voorlezen van één boekje per dag heeft een vijfjarig kind al 290.000 woorden meer gehoord dan zijn leeftijdsgenoten die nooit worden voorgelezen.

Lees jij je kind dagelijks voor?

*Onderzoek door de Ohio State University in Amerika.
Hoofdonderzoeker: Jessica Logan.

Voor meer informatie:
https://www.oudersvannu.nl/nieuws/veel-voorlezen-vergroot-de-woordenschat-enorm/
#marloeseducation#edinburgh#nederlandseles#nederlandseschooledinburgh#nederlandseschool#nederlandsebasisschool#nederlandsebasisschooledinburgh#nederlandsevoorschool#nederlandsevoorschooledinburgh#voorschool#nederlandselesedinburgh#nederlandsonderwijsinhetbuitenland#nederlandsonderwijs#nederlandersinschotland#dutchclasses#dutchclassesedinburgh#dutchprimaryschool#dutchprimaryschooledinburgh#dutchpreschool#dutchpreschooledinburgh#dutchschooledinburgh

Leave a Reply