Voorlezen aan je baby

Voorlezen aan je baby heeft vele voordelen! Het is niet alleen gezellig en een fijn moment samen. Het is ook nog eens heel goed voor de ontwikkeling van je baby. Lees jij je baby voor? Hieronder een aantal voordelen die het heeft:

Het is goed voor jullie band

Omdat het een moment van samenzijn is bevordert voorlezen de relatie met je baby. Doordat je je samen verdiept in het verhaal en plezier maakt ontstaat er een sterkere band tussen jullie. 

Woordenschatontwikkeling

Tijdens het lezen komt je baby met veel nieuwe woorden in aanraking. Regelmatig voorlezen aan je baby zorgt dus voor een betere woordenschat. Doordat boeken voor jonge kinderen veel plaatjes hebben leert je baby ook nieuwe woorden aan de hand van plaatjes. 

Inlevingsvermogen

Kinderen komen tijdens het voorlezen in aanraking met nieuwe situaties. Zo leren ze over gebeurtenissen die ze zelf niet beleefd hebben en groeit het inlevingsvermogen.

Slapen

Voorlezen voordat je kind naar bed gaat is een echte aanrader. In tegenstelling tot smartphones, tablets of televisies hebben boeken geen slechte invloed op je nachtrust. 

Natuurlijke interesse

Kinderen hebben van nature interesse in verhalen. Ook al ben je geen fanatieke lezer, je baby zal een en al oor zijn wanneer je voorleest!

Zelf lezen

Baby’s die vaak voorgelezen werden leren hoe leuk lezen is en gaan als kind zelf lezen. Voorlezen is dus een uitstekende voorbereiding op echt lezen en op het naar school gaan. 

Meer lezen?: https://www.oudersvannu.nl/nieuws/6x-de-voordelen-van-lezen/ 

*

*

*

#marloeseducation#edinburgh#nederlandseles#nederlandseschooledinburgh#nederlandseschool#nederlandsebasisschool#nederlandsebasisschooledinburgh#nederlandsevoorschool#nederlandsevoorschooledinburgh#voorschool#nederlandselesedinburgh#nederlandsonderwijsinhetbuitenland#nederlandsonderwijs#nederlandersinschotland#dutchclasses#dutchclassesedinburgh#dutchprimaryschool#dutchprimaryschooledinburgh#dutchpreschool#dutchpreschooledinburgh#dutchschooledinburgh
#teachingdutch

 

Leave a Reply