Woordenschat van een peuter

De taalontwikkeling loopt bij elk kind anders. Het ene kind brabbelt er nog vrolijk op los terwijl het andere kind al zinnetjes maakt. De volgende 20 woorden zou een kind van twee bij een gemiddelde taalontwikkeling kennen:

 1. papa
 2. mama
 3. baby
 4. gedaan/genoeg
 5. bad
 6. auto
 7. hallo
 8. dag
 9. nog 
 10. koek/koekje
 11. melk/pap
 12. water
 13. eten
 14. ja/nee
 15. dankjewel
 16. ogen
 17. neus
 18. banaan/appel
 19. buik
 20. naar bed

Kent jouw tweejarige deze woorden al?

Meer lezen?: https://www.oudersvannu.nl/peuter/ontwikkeling/woordenschat/
#marloeseducation#edinburgh#nederlandseles#nederlandseschooledinburgh#nederlandseschool#nederlandsebasisschool#nederlandsebasisschooledinburgh#nederlandsevoorschool#nederlandsevoorschooledinburgh#voorschool#nederlandselesedinburgh#nederlandsonderwijsinhetbuitenland#nederlandsonderwijs#nederlandersinschotland#dutchclasses#dutchclassesedinburgh#dutchprimaryschool#dutchprimaryschooledinburgh#dutchpreschool#dutchpreschooledinburgh#dutchschooledinburgh

Leave a Reply