De Nederlandse Basisschool – Les 2.10 Lente

Op 20 maart begon de lente, het eerste seizoen van het jaar. Vrijdag leren de kinderen over de kenmerken van de lente: de zon gaat steeds meer schijnen, bomen en planten gaan weer groeien, bloemen gaan bloeien en in de lente zie je veel jonge dieren.

Na de introductie van het thema luisteren de kinderen naar een lente-verhaal uit Het Grote Verhaaltjesboek  van Marianne Busser en Ron Schröder. Daarna introduceer ik een praatplaat op de computer en proberen de kinderen zoveel mogelijk van lente kenmerken in het Nederlands te benoemen.

Dan kijken we een educatieve film over de lente waarna de kinderen de geleerde kenmerken proberen te herhalen. Deze schrijven we in een woordweb op het bord. Kenmerken die in ieder geval aan bod zullen komen zijn:

de dagen worden langer, de zon verwarmt de aarde, alles komt in bloei, lente is het eerste seizoen van het jaar, de lente duurt van 20 maart tot 21 juni, de natuur ontwaakt uit een winterslaap, bloemen beginnen te groeien, bomen krijgen blaadjes, mannetjes dieren zoeken aandacht van de vrouwtjes, bijen bevruchten bloemen en planten

Tot slot doen we samen een ‘ruilhandel’ met woordkaarten. De kinderen proberen paren te maken van het juiste moederdier met het bijbehorende babydier.

Wat weet jij over de lente?

*****

Spring started on the 20th of March. Spring is the first season of the year. This Friday the children will learn about spring, like: the sun will shine more often, trees will start growing again, flowers will bloom again and there will be a lot of young animal.

After the introduction of the theme the children will listen to a spring-story from Het Grote Verhaaltjesboek by Marianne Busser and Ron Schröder. Afterwards I will introduce a picture about spring and the children try to name as much as possible in Dutch.

We will then watch an educative film about Spring with all its features. The children try to name all these features after watching the film and I will make a word web with at least the following:

de dagen worden langer, de zon verwarmt de aarde, alles komt in bloei, lente is het eerste seizoen van het jaar, de lente duurt van 20 maart tot 21 juni, de natuur ontwaakt uit een winterslaap, bloemen beginnen te groeien, bomen krijgen blaadjes, mannetjes dieren zoeken aandacht van de vrouwtjes, bijen bevruchten bloemen en planten

Finally we will do a sharing game where the children try to make the right pair by looking for the right mum-animal with its baby-animal.

What do you know about spring?

*

*

*

#marloeseducation#edinburgh#nederlandseles#nederlandseschooledinburgh#nederlandseschool#nederlandsebasisschool#nederlandsebasisschooledinburgh#nederlandsevoorschool#nederlandsevoorschooledinburgh#voorschool#nederlandselesedinburgh#nederlandsonderwijsinhetbuitenland#nederlandsonderwijs#nederlandersinschotland#dutchclasses#dutchclassesedinburgh#dutchprimaryschool#dutchprimaryschooledinburgh#primaryschool#preschool#dutchpreschool#dutchpreschooledinburgh#dutchschooledinburgh
#teachingdutch

Leave a Reply