De Nederlandse Basisschool – Les 2.7 Carnaval

Van 3 t/m 5 maart viert een deel van Nederland dit jaar Carnaval. De komende les staat daarom in het teken van Carnaval. De kinderen mogen vrijdag verkleed naar de les komen.

Carnaval duurt officieel van zondag tot en met dinsdag, maar in veel steden is er op zaterdag al een carnavalsoptocht. Vroeger mocht je niet zomaar op straat feestvieren, dus verkleedden de mensen zicht en deden ze maskers op. Zo herkende niemand je en kon je lekker gek doen.

Tussen de activiteiten is er vandaag steeds ruimte voor een polonaise, want die kan niet gemist worden tijdens Carnaval.

*****

Part of The Netherlands will celebrate ‘Carnaval’ from 3rd -5th  of March this year. That’s why our lesson on Friday is about ‘Carnaval’. The children can come dressed up to today’s class if they want.

Carnaval officially lasts from Sunday to Tuesday, but in many cities there are Carnaval-parades on. Back in the days you weren’t allowed to just party on the streets, so people used to dress up and put masks on. This way you could act crazy without anyone recognizing you.

In between all activities we’ll do a ‘polonaise’, something that can’t be missed during Carnaval.

*

*

*

#marloeseducation#edinburgh#nederlandseles#nederlandseschooledinburgh#nederlandseschool#nederlandsebasisschool#nederlandsebasisschooledinburgh#nederlandsevoorschool#nederlandsevoorschooledinburgh#voorschool#nederlandselesedinburgh#nederlandsonderwijsinhetbuitenland#nederlandsonderwijs#nederlandersinschotland#dutchclasses#dutchclassesedinburgh#dutchprimaryschool#dutchprimaryschooledinburgh#primaryschool#preschool#dutchpreschool#dutchpreschooledinburgh#dutchschooledinburgh
#teachingdutch

Leave a Reply