De Nederlandse Voorschool – Les 2.3 Warm en Koud


De les van zondag gaat over Warm en Koud i.v.m. de Vlaamse Dikke truiendag en de Nederlandse Warme truiendag. Dit zijn jaarlijkse campagnes rond klimaatsverandering. De campagnes zijn voor de bewustwording van de (gevolgen van de) opwarming van de Aarde.

Zoals gewoonlijk starten we in de kring met het zingen van de Oud Hollandse liedjes.

Daarna leren de kinderen welke woorden bij ‘koud’ horen (sneeuwpop, iglo, muts, wanten, sokken, laarzen, das, slee) en welke woorden bij ‘warm’ horen (vuur, zon, thee, koffie, slippers, korte broek).

Tot slot komen we weer samen in de kring en lees ik het prentenboek ‘Kikker in de kou’ voor van Max Velthuijs.

*

*

*

#marloeseducation#edinburgh#nederlandseles#nederlandseschooledinburgh#nederlandseschool#nederlandsebasisschool#nederlandsebasisschooledinburgh#nederlandsevoorschool#nederlandsevoorschooledinburgh#voorschool#nederlandselesedinburgh#nederlandsonderwijsinhetbuitenland#nederlandsonderwijs#nederlandersinschotland#dutchclasses#dutchclassesedinburgh#dutchprimaryschool#dutchprimaryschooledinburgh#primaryschool#preschool#dutchpreschool#dutchpreschooledinburgh#dutchschooledinburgh
#teachingdutch

Leave a Reply