De Nederlandse Voorschool – Les 2.2 (Voor)Lezen

Zondag werken we met het prentenboek van het jaar 2018: Ssst! De tijger slaapt.

Maar, we starten natuurlijk eerst met het zingen van de liedjes in de kring. Voor het wisselmoment laat ik het digitale prentenboek alvast aan de oudste kinderen zien. Dit is meteen ter voorbereiding op de vragen die ik ga stellen over het boek tijdens de les.

Tijdens de les leren de oudste kinderen de volgende woorden nazeggen en verdelen in klankgroepen (tij-ger):

tijger, ballon, slapen, kikker, vos, schildpad, muis, ooievaar, pang, wakker, taart

Daarna werken we aan verhaalbegrip. Ik stel verschillende vragen over het boek, de platen en de inhoud.

Tot slot lees ik aan jullie allemaal het boek interactief voor; de tijger slaapt en de dieren willen haar niet wakker maken. Daarbij kunnen ze wel wat hulp gebruiken. Doe je mee, zodat alle dieren veilig aan de overkant komen?

*

*

*

#marloeseducation#edinburgh#nederlandseles#nederlandseschooledinburgh#nederlandseschool#nederlandsebasisschool#nederlandsebasisschooledinburgh#nederlandsevoorschool#nederlandsevoorschooledinburgh#voorschool#nederlandselesedinburgh#nederlandsonderwijsinhetbuitenland#nederlandsonderwijs#nederlandersinschotland#dutchclasses#dutchclassesedinburgh#dutchprimaryschool#dutchprimaryschooledinburgh#primaryschool#preschool#dutchpreschool#dutchpreschooledinburgh#dutchschooledinburgh
#teachingdutch

Leave a Reply