De Nederlandse Basisschool – Les 2.2 Winter

We werken deze week over het thema ‘Winter’. Ik start vrijdag met het voorlezen van een verhaal over de winter uit ‘Lekker Weertje Koekepeertje’. Daarna kijken we een informatieve film over de winter, het vierde seizoen van het jaar. In dit filmpje komen alle kenmerken van de winter naar voren en deze proberen we te onthouden om daarna op te schrijven in ons woordweb. Kenmerken van de winter die in ieder geval aan bod zullen komen zijn:

Winterslaap, 4e seizoen, koud, aarde draait weg van de zon, 21dec-21mrt, kale bomen, standvogels, trekvogels, vogels naar het zuiden, dagen korter dan nachten

Voor de verwerking gaan we deze les weer uiteen in drie niveaugroepen. We werken in een circuit om zoveel mogelijk tegemoed te komen aan alle niveaus. Er zijn 3 rondes van elk 15 minuten. Alle kinderen werken een keer met mij, kijken en keer een educatieve aflevering over de winter en maken werkbladen op hun niveau.

*****

On Friday we will work around ‘Winter’.  I’ll start with reading a story form the book ‘Lekker Weertje Koekepeertje’. After listening to this story the children will watch an informative film about winter where all characteristics of winter will be discussed and explained. Afterwards we’ll try to name the most important things we’ve learned to make a word web about winter. Characteristics of winter we’ll definitely discuss are:

                Winterslaap, 4e seizoen, koud, aarde draait weg van de zon, 21dec-21mrt, kale bomen, standvogels, trekvogels, vogels naar het zuiden, dagen korter dan nachten

We will then work in three different groups based on level. We’ll do a circuit to meet all different levels as much as possible. There will be three rounds of each 15 minutes. All groups will work with me once, will watch an educative film about winter and will make worksheets meeting their level.

*

*

*

#marloeseducation#edinburgh#nederlandseles#nederlandseschooledinburgh#nederlandseschool#nederlandsebasisschool#nederlandsebasisschooledinburgh#nederlandsevoorschool#nederlandsevoorschooledinburgh#voorschool#nederlandselesedinburgh#nederlandsonderwijsinhetbuitenland#nederlandsonderwijs#nederlandersinschotland#dutchclasses#dutchclassesedinburgh#dutchprimaryschool#dutchprimaryschooledinburgh#primaryschool#preschool#dutchpreschool#dutchpreschooledinburgh#dutchschooledinburgh
#teachingdutch

Leave a Reply