De Nederlandse Voorschool – Les 2.1 Winter

Zondag is alweer de eerste les van dit nieuwe jaar.

Deze les gaat over ‘Winter’. We starten zoals gewoonlijk na de inloop om in de kring met het zingen van Nederlandse liedjes. Aan het eind zingen we om de pauze aan te geven een nieuw liedje:

Smakelijk eten, smakelijk drinken

Smakelijk eten, smakelijk eten

Hap hap hap, hap hap hap

Dat zal lekker smaken, dat zal lekker smaken

Eet maar op, eet maar op

Smakelijk drinken, smakelijk drinken

Slok slok slok, slok slok slok

Dat zal lekker smaken, dat zal lekker smaken

Drink maar op, drink maar op

Eet smakelijk allemaal

Daarna leren de kinderen winterwoorden herkennen en (na)zeggen. We doen eerst auditieve oefeningen om bekend te raken met de plaatjes en daarna leren de kinderen de woorden gebruiken. We oefenen ook nog een keer met tellen en letters lezen. De kinderen leren zondag de volgende woorden:

                slee, must, want, das, sok, trui

Tot slot komen we allemaal samen in de kring en lees ik twee verhaaltjes voor over winter uit het grote boek van Jip & Janneke.

*

*

*

#marloeseducation#edinburgh#nederlandseles#nederlandseschooledinburgh#nederlandseschool#nederlandsebasisschool#nederlandsebasisschooledinburgh#nederlandsevoorschool#nederlandsevoorschooledinburgh#voorschool#nederlandselesedinburgh#nederlandsonderwijsinhetbuitenland#nederlandsonderwijs#nederlandersinschotland#dutchclasses#dutchclassesedinburgh#dutchprimaryschool#dutchprimaryschooledinburgh#primaryschool#preschool#dutchpreschool#dutchpreschooledinburgh#dutchschooledinburgh
#teachingdutch

Leave a Reply