Herfstvakantie! Welke van deze herfst-activiteiten gaan jullie doen?

De zomer is weer voorbij, maar het is herfst! Er zijn heel veel leuke dingen te doen in de herfst! Welke van de onderstaande activiteiten gaan jullie doen?

 1. Ga samen een middagje appels plukken en maak er een heerlijke appeltaart van. Er zijn in Nederland genoeg leuke plekken waar dit kan, kijk bijvoorbeeld eens hier.
 2. Ligt jouw tuin vol met bladeren? Ga samen met je kinderen een middagje ruimen en laat ze de mooiste exemplaren bewaren om er later knutselwerkjes van te maken.
 3. Ga samen met je kind de eendjes voeren of ga een middagje naar een leuke kinderboerderij bij je in de buurt. Dieren kijken en aaien, is altijd leuk voor kinderen.
 4. Ga het bos in en maak foto’s van je kinderen tussen de prachtige gekleurde bladeren. De herfst is hartstikke fotogeniek.
 5. Maak een vogelhuisje samen met je kind en beschilder deze (bij winkels als Xenos en Action kun je vaak speciale bouwpakketten hiervoor vinden). Of rijg een pindaketting aan elkaar en hang deze op. Worden de vogeltjes, als het wat kouder wordt, heel blij van.
 6. Regent het? Tover je woonkamer om tot een bioscoop. Haal popcorn in huis, doe de gordijnen dicht en kruip met z’n allen onder een warm dekentje op de bank. Kies wat leuke familiefilms uit en geniet! Dit zijn de leukste familiefilms van 2018
 7. Speel samen ‘Heel Holland Bakt’. Maak samen een heerlijk bananenbrood of bak koekjes met herfstvormen (blaadjes) of -smaken (pompoen). En proeven maar. Wie is er Janny en wie Robèrt?
 8. Stel een lekkere picknickmand en ga een middagje lekker uitwaaien in het park op een mooie herfstdag.
 9. Organiseer een spelletjesavond: laat de tv een avondje uit en verstop de tablets en smartphones: op deze knusse avond zijn alleen spelletjes toegestaan.
 10. Maak een boswandeling. Ga er een middagje op uit met je gezin en geniet van de natuur. Ook leuk: verzamel kastanjes en eikels en ga hier thuis lekker mee knutselen!
 11. Uitwaaien op het strand. Geniet van een lekker bakje koffie bij een strandtent, terwijl je kinderen heerlijk spelen in het zand.
 12. Organiseer een verkleedfeestje. Haal wat leuke verkleedspullen van zolder of koop wat leuke dingen bij de winkel en ga thuis lekker los! En natuurlijk doe jij ook mee.

(lees verder op: https://www.oudersvannu.nl/nieuws/streep-deze-herfst-bucketlist-samen-met-je-kinderen-af/#)

Leave a Reply