Nationale Buitenspeeldag

Sinds 1994 wordt er in Nederland elk jaar op de tweede woensdag in juni  een Nationale Buitenspeeldag gehouden. Overal in Nederland worden dan de straten afgesloten voor verkeer, zodat kinderen er zonder gevaar kunnen spelen. Ook in Beglië is er een Buitenspeeldag. Door De Nationale Buitenspeeldag wordt er op een leuke manier aandacht gevraagd voor een kindvriendelijke inrichting van buurten en straten.

*****

‘Nationale Buitenspeeldag’ has been held every second Wednesday in June since 1994. To let children play without danger, streets are closed to traffic. Belgium has a ‘Buitenspeeldag’ too. By ‘De Nationale Buitenspeeldag’ attention is being paid in a fun way to a child-friendliness of neighborhoods and streets.

 .

 .

 .

#marloeseducation#edinburgh#hetnederlandsschooltje#nederlands#nederlandseles#nederlandselesedinburgh#nederlandersinschotland #dutch#dutchies#dutchiesinedinburgh#dutchclasses#dutchclassesedinburgh#jamesgillespieshighschool 
#teaching #teacher #juf #coach#coaching#teachersofinstagram#teachingdutch#jamesgillespieshighschool

Leave a Reply