Het Nederlands Schooltje – Les 3.4 Het Gezin

Morgen nemen de kinderen een familiefoto en een geboortekaartje mee om tijdens de les over te vertellen. We leren tijdens deze les namelijk over elkaars gezinsamenstelling en over elkaars families.

Wat is een gezin?

Een gezin is een groep personen die familie van elkaar zijn en bij elkaar in huis wonen. Dit kan een vader, moeder en kinderen zijn. Maar het kan ook maar één ouder zijn, of een grootourder. Een pleeg- of gastmoeder met kinderen is ook een gezin, evenals een echtpaar met kinderen uit huis telt. Er zijn dus veel verschillende gezinssamenstellingen mogelijk.

 

*****

The children will bring a family photo and their birth card to tomorrows lesson to tell about. During this we will learn about each other’s families.

 

What is a family?

A family is a group of people who are related to each other and live together in the same home. This can be a father, mother and child(ren). But it can also be one parent, or a grandparent. A foster mother with children is also a family, as well as a couple with children living elsewhere. So many different family compositions are possible!

 .
 .
 .

#marloeseducation#edinburgh#hetnederlandsschooltje#nederlands#nederlandseles#nederlandselesedinburgh#nederlandersinschotland #dutch#dutchies#dutchiesinedinburgh#dutchclasses#dutchclassesedinburgh#jamesgillespieshighschool 
#teaching #teacher #juf #coach#coaching#teachersofinstagram#teachingdutch#jamesgillespieshighschool

Leave a Reply