1 mei – Dag van de Arbeid

Elk jaar op 1 mei vieren we in Nederland de ‘Dag van de Arbeid’, in België ‘Feest van de Arbeid’ genoemd. Het is een feestdag van de arbeidersbeweging, een groep mensen die de belangen van arbeiders vertegenwoordigt.

Wij werken naar aanleiding van de ‘Dag van de Arbeid’ over beroepen tijdens de volgende les. Een beroep is vaak iets wat mensen doen om geld te verdienen, maar ook omdat ze het leuk vinden of zich nuttig willen maken.


Every year on the 1st of May we celebrate ‘Dag van de Arbeid’, in Belgium called ‘Feest van de Arbeid’. It’s a celebration of the labor movement, a group of people representing the interest of workers.

Our lesson on Friday is about professions. A profession is often something that people do to make money, but also because they like it or because they want to make themselves useful.

 .

 .

 .

#marloeseducation#edinburgh#hetnederlandsschooltje#nederlands#nederlandseles#nederlandersinschotland#dutch#dutchies#dutchiesinedinburgh#dutchclasses#teaching #teacher #juf#coach#coaching#teachersofinstagram#teachingdutch

Leave a Reply