Les 2.9 – Pasen

Vrijdag is alweer de laatste les van deze termijn. Volgend weekend is het Pasen en dit is daarom ook het thema van deze les. Pasen is een feest in de lente. Het is een feest dat in het christendom wordt gevierd. In Nederland is het feest gecombineerd met het Ostara-feest. Ostara is de godin van de nieuwe dag, het (nieuwe) leven en de vruchtbaarheid. Het feest was bedoeld om de winter te verjagen en te vieren dat de zon terugkwam en de natuur weer opnieuw tot leven kwam.


Friday will be the last lesson of this term already. It’s Easter next weekend, so this will be the theme of our lesson this week. Easter celebrations are in spring. It is a Christian celebration. In the Netherlands the Easter celebration is combined with the Ostara party. Ostara is the goddess of new days, (new) life and fertility. During the Easter celebrations we celebrate that winter is over and nature is blooming again.

 .

 .

 .

#marloeseducation#edinburgh#hetnederlandsschooltje#nederlands#nederlandseles#nederlandersinschotland#dutch #dutchies#dutchiesinedinburgh#dutchclasses#teaching #teacher #juf#coach #coaching#teachersofinstagram#teachingdutch

 

Leave a Reply