Boekenweek 2018

Sinds 1932 is de Boekenweek een jaarlijks terugkerende “week” van tien dagen in maart ter promotie van het (Nederlandstalige) boek. Dit jaar is de Boekenweek van 10 t/m 18 maart. Tijdens deze week geven deelnemende boekwinkels het boekenweekgeschenk uit. Vanaf 2014 vindt in Vlaanderen en Nederland voor het eerst een gezamenlijke Boekenweek plaats.

Onze les ging vrijdag over de geschiedenis van boeken en was gebaseerd op delen uit ‘ArchiefAtelier’.

(foto: ‘ArchiefAtelier’ van Het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven, samengesteld door Ivonne Lipsch. Voor meer informatie zie: rhc-eindhoven.nl)


Since 1932 ‘de Boekenweek’ is an annual “week” of ten days in March for the promotion of (Dutch) books. During this week participating bookshops will hand out a gift, the Book Week Gift. Since 2014 a joint Book Week takes place in Flanders and the Netherlands.

Our lesson last Friday was about the history of books and was based on parts from ‘ArchiefAtelier’.

(photo: ‘ArchiefAtelier’ by Ivonne Lipsch, Regionaal Historisch Centrum Eindhoven. For more information see: rhc-eindhoven.nl)

 .

 .

 .

#marloeseducation#edinburgh#hetnederlandsschooltje#nederlands#nederlandseles#nederlandersinschotland#dutch #dutchies#dutchiesinedinburgh#dutchclasses#teaching #teacher #juf#coach #coaching#teachersofinstagram#teachingdutch

 

Leave a Reply