Boeken in een archief

De les van vrijdag 9 maart staat in het teken van ‘boeken’. In de bibliotheek vind je veel boeken maar in het archief ook, oude boeken. In het archief worden belangrijke documenten bewaard voor later. Al deze dingen worden archiefstukken genoemd.

Voor de les op 9 maart maak ik gebruik van onderdelen uit ‘ArchiefAtelier’, een educatief programma dat is uitgebracht door het Regionaal Historisch Centrum Eindhoven samengesteld door Ivonne Lipsh. De kinderen leren over de geschiedenis van boeken.

Kijk voor meer informatie op: www.rhc-eindhoven.nl


During our lesson on Friday 9th of March the children will learn about ‘books’. Of course a lot of books can be found in a library, but in an archive you’ll find a lot of books too; old books. In an archive important documents are kept for later. We call them archival documents.

For this lesson I’ll use parts of ‘ArchiefAtelier’, an educational program for primary education compiled by Regional Historic Center Eindhoven made by Ivonne Lipsch. The children will learn about the history of books during this lesson.

For  more information see: www.rhc-eindhoven.nl

 .

 .

 .

#marloeseducation#edinburgh#hetnederlandsschooltje#nederlands#nederlandseles#nederlandersinschotland#dutch#dutchies#dutchiesinedinburgh#dutchclasses#teaching #teacher #juf#coach#coaching#teachersofinstagram#teachingdutch

 

Leave a Reply