Les 2.6 – IJsberen

Om aandacht te vragen voor het leefgebied van de ijsbeer wordt elk jaar op 27 februari de Internationale dag van de ijsbeer gehouden. ‘Polar Bears International’ organiseert de dag om bewustwording voor de opwarming van de aarde en het smelten van zee-ijs te creëren. Dierentuinen informeren op de dag van de ijsbeer hun bezoekers over hoe zij de ijsbeer-populaties in stand proberen te houden.

Tijdens onze les over het klimaat hebben we het al over het verminderen van de CO2-uitstoot gehad, vrijdag leren we welke impact dit heeft op het leefgebied van de ijsbeer. En natuurlijk leren we ook veel over de ijsbeer zelf.


In order to draw attention to the habit of the polar bear, the International Polar Bear Day is held every year on the 27th of February. ‘Polar Bears International’ organizes the day to create awareness for global warming and the melting of sea ice. Zoos inform their visitors on this day about how they try to keep the polar bear populations alive.

During our lesson about the climate we have already talked about reducing CO2 emissions, on Friday we learn what impact this has on the polar bears habitat. Of course we also learn a lot about the polar bear itself.

 .

 .

 .

#marloeseducation#edinburgh#hetnederlandsschooltje#nederlands#nederlandseles#nederlandersinschotland#dutch #dutchies#dutchiesinedinburgh#dutchclasses#teaching #teacher #juf#coach #coaching#teachersofinstagram#teachingdutch

Leave a Reply