Alaaf!

Morgen leren de kinderen van Het Nederlands Schooltje te Edinburgh over Carnaval, een feest wat in een deel van Nederland gevierd wordt. 

Carnaval duurt officieel van zondag tot en met dinsdag, maar in veel steden is er op zaterdag al een carnavalsoptocht. Op Carnavals-dinsdag, ‘Vette Dinsdag’, mag je nog even lekker veel en vet eten, voordat je gaat vasten. Op de dag na Carnaval, ‘Aswoensdag’, ging vroeger iedereen naar de kerk om een askruisje te halen. Vroeger mocht je niet zomaar op straat feestvieren, dus verkleedden de mensen zicht en deden ze maskers op. Zo herkende niemand je en kon je lekker gek doen.


Tomorrow the children of Dutch Classes Edinburgh will learn about ‘Carnaval’.

Carnaval officially lasts from Sunday to Tuesday, but in many cities there are Carnaval-parades on Saturday already. On ‘Fat Tuesday’ (the Tuesday during Carnaval), people eat a lot of fat food before they start fasting. On the day after Carnaval, ‘Ash Wednesday’, everyone used to go to church to get an ‘askruisje’. Back in the days you weren’t allowed to just party on the streets, so people used to dress up and put masks on. This way you could act crazy without anyone recognizing you.

.

.

.

#marloeseducation #edinburgh#hetnederlandsschooltje #nederlands#nederlandseles #nederlandersinschotland#dutch #dutchies #dutchiesinedinburgh#dutchclasses #teaching #teacher #juf#coach #coaching #teachersofinstagram#teachingdutch

Leave a Reply