Les 2.4 – Het klimaat

Vrijdag mogen de kinderen heel warm aangekleed naar de Nederlandse les komen. Ze mogen hun jassen, dassen, mutsen, ed aanhouden als ze binnen komen. Het thema van deze les is namelijk ‘Het klimaat’ in verband met Warmetruiendag 2018.

We starten deze les met een introductie over wat Warmetruiendag is en waarom we hierbij stil staan. Dan gaan we naar elkaars kleding kijken. Hoeveel laagjes kleding hebben de kinderen aan? Welke kledingstukken dragen ze? Van welk materiaal is het gemaakt? En natuurlijk, wie heeft de meeste laagjes over elkaar aan en wordt bekroond tot Miss en Mister Michelin?

Vrijdag is een les waarin we veel praten over warmte en onderzoeken waar warmte vandaan komt, wanneer je het lekker warm hebt, wat het verschil is tussen de winter en de zomer, hoe dieren zich warm houden, etc.


For this Friday’s Dutch Class the children can dress up as warm as possible. Everyone is allowed to leave their jackets, scarves, hats, etc on when entering the classroom. Our theme for this lesson is ‘The Climate’ because of ‘Warmetruiendag 2018’.

We’ll start this lesson with an introduction about ‘Warmetruiendag’, what it is and what it is about. We will have a look at each other’s clothes. How many layers are you wearing? What kind of clothes are you wearing? What material are they made of? And off course, who is wearing the most layers and will be awarded Miss/Mister Michelin?

Friday’s lesson will be a lesson with a lot of interaction and a lot of research about warmth: where does warmth come from, when are you nice and warm, what is the difference between Summer and Winter, how do animals keep themselves warm, etc..

#marloeseducation #edinburgh #hetnederlandsschooltje #nederlands #nederlandseles #nederlandersinschotland #dutch #dutchies #dutchiesinedinburgh #dutchclasses #teaching #teacher #juf #coach #coaching #teachersofinstagram #teachingdutch

Leave a Reply