Poëzieweek 2018

Schrijf jij weleens een gedicht? Op 19 september 2012 zorgde de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) ervoor dat eind januari 2013 de eerste poëzieweek werd georganiseerd. Ze wilden hiermee het bereik van poëzie vergroten. De Poëzieweek is een Nederlands-Vlaamse samenwerking.
De Poëzieweek begint op ‘Gedichtendag’, dit is de laatste donderdag van januari en eindigt acht dagen later. Tijdens de Poëzieweek worden meerdere evenementen gehouden zoals de Gedichtendag, de VSB Poëzieprijs wordt uitgereikt en de Turing Nationale Gedichtenwedstrijd wordt gehouden.
———————————————————
Have you ever written a poem? Since January 2013 Stichting Collectieve Porpaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) organises ‘Poëzieweek’. The ‘Poëzieweek’ is a Dutch- Flemish collaboration. The ‘Poëzieweek’ starts on ‘Gedichtendag’ the last Thursday in January.
.
.
.
#marloeseducation #edinburgh #hetnederlandsschooltje #nederlands #nederlandseles #nederlandselesedinburgh #nederlandersinschotland #dutch #dutchies #dutchiesinedinburgh #dutchclasses #dutchclassesedinburgh #jamesgillespieshighschool
#teaching #teacher #juf #coach #coaching #teachersofinstagram #teachingdutch

Leave a Reply